Integritetspolicy

För oss är integritet viktigt. Här kan du läsa om vilka uppgifter som vi samlar in om dig som besökare på webbplatsen.

Besöksstatistik

Webbplatsen använder Google Analytics för att hämta in statistik över antalet besökare, vilka geografisk regioner besökarna kommer från, samt hur besökarna hittar till vår webbplats.

För att undvika att data hämtas in om dig kan du i webbläsarens inställningar stänga av accepterandet av cookies. För att ta bort tidigare cookies gå till din webbläsares inställningar och rensa cookies, historik och sparad data.

Annonser

Annonser från Google-Adsense är inställda på att inte ta hänsyn till de personliga uppgifter som Google har om dig.

E-post

Om du väljer att fylla i ett kontaktformulär eller att skicka e-post till oss behöver vi spara och behandla personuppgifter om dig. Syftet med att spara uppgifterna du skickar till oss via mejl eller kontaktformulär är för att kunna svara på dina förfrågningar och synpunkter. Väljer du att skicka e-post eller kontakta oss via vårt kontaktformulär ser vi det som att du godkänner att vi lagrar den information du skickar till oss.

E-post som skickas till oss lagras på e-postservrar hos Google. Den e-post som skickas till oss lagras på obestämd tid, eller till dess att du ber oss att radera alla e-postmeddelanden.

Information om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad cookies används till
  • Hur cookies kan undvikas

Denna webbplatsen använder cookies till besöksstatistik och till annonserna. För besöksstatistik används cookies för att förhindra att samma besökare räknas flera gånger under en viss tidsperiod. För annonserna används tidsbegränsade cookies för att vid ett senare tillfälle kunna avgöra om du besökt annonsören via denna webbplats. Vill du veta mer om cookies finns bra information att läsa om det på Datainspektionens hemsida och hos PTS.

 

Varför behandlar vi uppgifter

  • För att kunna fullgöra våra avtal gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, utskickande av varor, fakturering och betalning, och tillhandahålla support.
  • För att kunna ge kundservice, besvara frågor, rätta felaktiga uppgifter
  • För att kunna hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar, distanshandelslagar, konsumentköplagar mm

Vad lagrar vi för uppgifter

De uppgifter som vi lagrar i vår databas är:

  • För och efternamn
  • Personnummer, Organisationsnummer
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Betalningsuppgifter
  • Kundnummer
  • IP adress och information om din användning av vår webbplats

 

Rättsliga grunder & Lagringstider

För att kunna administrera och hantera våra köp, samt leverera våra ordrar sparar vi i kundregistret:

  • Namn, adress, personnummer, organisationsnummer, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Rättslig grund till sparandet: Försäljningsvillkoren
Lagringstid: två år efter du senast köpte något

För att kunna ge support och hantera eventuella reklamationer sparar vi i orderregistret

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation,
  • Betalreferens
  • Köpta varor

Rättslig grund till sparandet: Konsumentköplagen, distanshandelslagen
Lagringstid: tre år efter du senast köpte något

För att kunna försäkra oss om att lagkrav efterlevs, exempelvis bokföringslagen sparar vi i orderregistret

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information
  • IP-adress, enhetsinformation,
  • Betalreferens
  • Köpta varor

Rättslig grund till sparandet: Bokföringslagen
Lagringstid: så länge vi är skyldiga att spara uppgifterna enligt gällande lag

För att marknadsföra våra varor och tjänster genom epost sparar vi i kundregistret/nyhetsbrevsregistret

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning
Lagringstid: två år efter du senast köpte något

För att Du ska kunna bevaka när en vara kommer in i lager igen sparar vi i bevakningsregistret

  • e-post

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning,
Lagringstid: tills varan inkommer i lager igen

För att Du ska kunna återfå en lämnad varukorg igen och enkelt utföra ett köp om du lämnat kassan sparar vi i preorderregistret

  • e-post
  • varor du lagt i varukorgen

Rättslig grund till sparandet: Intresseavvägning,
Lagringstid: 3 månader

 

Hur skyddas dina uppgifter

När du lämnar dina personuppgifter till oss kan du vara säker på att:

  • Ingen obehörig tar del av dina personuppgifter
  • Vi inte lånar ut, hyr ut, leasar ut eller säljer några personuppgifter till andra företag eller privatpersoner.
  • Vi har vidtagit de tekniska säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering.

 

Vem kan dina uppgifter lämnas ut till

Vi kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part för att fullgöra vårt åtagande mot dig som kund, exempelvis till leverantörer av betaltjänster, lagerhanteringsföretag, fraktbolag och kommunikationstjänster.

Vi kan även komma att lämna ut dina uppgifter till företag som tillhandahåller tjänster för adressuppdateringar för att säkerställa att vi har rätt adressuppgifter till dig

Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av oss om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata våra rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.

Dina rättigheter

Du har rätt att efter skriftligt undertecknad ansökan till oss få besked om vilka personuppgifter vi har lagrade om dig och hur vi behandlar dessa- ett s.k registerutdrag

Du har rätt att få rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

Du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen

Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig

Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen

Om du inte vill att vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling. När har vi mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att behandla personuppgifterna för sådant marknadsföringsändamål.